De lekkerste restaurants van Curaçao

De lokale keuken is een mix van Caribische en Latijns-Amerikaanse smaken.

Van heerlijke lokale vis bij de Visserij, tot aan een culinair diner met je voeten in het zand. Naast dat je heerlijk thuis kunt kokkerelen in Villa Casa di Barrio zijn er super veel leuke eetgelegenheden voor ieder wat wils!

Op Blue Bay zelf zitten drie restaurants op loopafstand; Bij restaurant Azuro zit je heerlijk met je voeten in het zand met uitzicht op de baai. Restaurant Lemon grass zit naast het Golf clubhuis en ook hier kan je terecht voor zowel lunch als diner. Of dineer uitstekend bij Restaurant The Tides bij het Bayside Boutique hotel.

Een gezellig straatje die je niet mag missen is Pietermaai, hier zitten veel van onze favoriete restaurants als BijBlauw, Saint Tropez, Crystal, Rozendaels en nog veel meer! Een gezellig straatje waar ook diverse happy hours zijn. Op donderdag dansen veel lokalen bij Mundo Bizarro, een aanrader!

Wil je in Willemstad zelf eten? Dan zit je erg leuk bij de Gouveneur, wil je uitkijken op de kade en pontjes brug? Reserveer dan op het balkon! Ook een aanrader is op=op bij Cafe de Tijd, hier eet je de allerlekkerste spareribs.

Wil je de lokale keuken proberen, ga dan overdag eten op de markt Plasa Bieu in Willemstad. Bestel bijvoorbeeld de Karni Stoba en pompoenpannenkoekjes bij een van de dames.

Zin in de drukte, bij mambo beach of Jan Thiel is altijd wel iets te doen en hier zitten diverse leuke restaurants. Bij Mambo Beach kan je erg lekker eten bij restaurant Mood, en op zaterdag avond raden wij de vismarkt Pesca aan. Op Jan Thiel kan je erg lekker eten bij Zest of Papagayo.

Meer behoefte aan een culinaire avond? Dan mag je restaurant 020 en Baoase niet overslaan!

Bekijk wekelijks de Pasa Bon, hier zie je wat waar te doen is.

Onze favoriet is de Visserij, ben je fan van verse vis? Dan mag je dit niet missen. Aan het eind van elke ochtend brengen de lokale vissers hier hun vangst. Deze wordt schoongemaakt en ligt even later bij je op tafel. Tonijn, snapper, mahi-mahi, garnalen, zo lang de voorraad het toelaat kan je genieten van de lekkerste vis van het eiland! Bij het ene loket bestel je de vis waar je zin hebt, bij het andere loket haal je de drankjes en je neemt plaats aan een van de picknicktafels op het terras aan het water. Een echte aanrader!

Heb jij aanbevelingen voor ons? Laat het ons weten!